Frostfare på pumpekum og ledningsnett

Ikke glem frostfare på høst, vinter og vår, især hvis lite eller ingen snø. Allerede tidlig høst kommer de første frostnettene. Hytteeier må selv huske å sette på frostsikringen, og selv sjekke at den faktisk virker!

Vi minner på at det er større fare for frost på pumpekum og ledningsnett hvis det er kulde, kombinert med lite eller ingen snø. Det er hytteeiers ansvar å sikre kum og stikkledning mot frostfare. Vi anbefaler alle abonnenter å sjekke sitt anlegg i god tid, hver høst.

Frostsikringstiltak må vurderes av den enkelte, da det er store forskjeller i forholdene mellom hver hytte. I verste fall kan frost skape ødeleggelser og store reparasjonskostnader. Se en sjekkliste, kun veiledende: Sjekk at - varmekabel i kum er i funksjon (virker) - varmekabel helst er festet langs rør i toppen av kum (avhengig av type kum/løsning) - kum og rør i kum er isolert og intakt (under lokk) - tilleggsisolering under/over kumlokk er intakt, eller legg på vinterisoleringsmatte etc, hvis det antas at det er nødvendig ut fra forholdene - varmekabel i avløpsrør i bakken er intakt (der isolert avløpsrør med varmekabel er montert. PS: ikke alle som har dette, vurdert ut fra grunnforhold/frostfare på byggetidspunktet.)

Hvis hytteeier anser det som sannsynlig at det er eller kan ha vært frost i kum, på ledning, tilbakeslagsventil, kvernpumpe etc., må anlegget sjekkes av BLEVA. Vi må især fysisk sjekke at tilbakeslagsventil ikke er blitt ødelagt av frost. Dette for å unngå evt. også følgeskader på hytta. Ta da umiddelbar kontakt med oss.

For å forebygge skade kan vi ta en felles befaring for å kunne anbefale aktuelle tiltak, evt. i samarbeid med elektriker/rørlegger. Ring oss gjerne på vakttelefonen om du er i tvil, og uansett hvis du skulle få et problem! Vakttelefon: 941 64 193 / post@bleva.no / kontaktskjema på www.bleva.no

BLEVA
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×